Aada Kervinen och Sari Lindholm var med om att fira Svartås dag. Foto: Sara Pollesello (Klicka på bilden för att öppna bildspelet och se bilderna i rätt format)

Fest på Svartås dag

Svartådagen på Thorsborg arrangerades för nionde gången i år. Solen strålade, musiken spelade och människorna var glada.

Det var ett femtiotal personer som satt i solen och åt våfflor och grillkorv, lyssnande till dragspelsmusik och sång, då Svartådagen gick av stapeln.

Vädermakterna var på Svartåbornas sida, fredagens regn hade utvecklats till en varm och solig sommardag. Svartå byaråds ordförande Bertel Sundman menar ändå att det så gott som alltid varit vackert väder på Svartådagen, som ordnas vid samma tidpunkt varje år. Lördagen före midsommar, för att vara exakt.


I samarbete

Byarådet har hållit i trådarna för planeringen av dagen, men samarbetat tätt med andra föreningar, så som marthorna, Folkhälsan och FBK, som alla fanns representerade med egna stånd på marknaden. Dessutom sålde privatpersoner allt från yllesockor och använda kläder till målningar och postkort.

Sari Lindholm berättar att hon besökt Svartådagen så länge hon kan minnas och att det alltid är lika roligt. Speciellt roligt blev det för Lindholm det här året, då hon fick pris av Svartå FBK för sina många övningstimmar i föreningen.



Läs mer i tisdagens VN/eVN.