Anders och Karolina Wiegner fick nys om mässan genom Västra Nylands sommarbilaga och är nöjda med besöket. Foto: Johan Kvarnström

Bland smycken och kristallkronor

Ungdomsgården i Ekenäs har fyllts av konst och antikviteter. Arrangörerna hoppas på över 2 000 besökare och utifrån gårdagen ser det lovande ut.

Antik- och konstmässan har traditionsenligt öppnat traktens mässäsong för antikviteter.
Det är 24:e gången mässan ordnas och en stor del av de 20 utställarna har varit med från början.
Tarja Tuominen från Salo hör till de som varit med vartenda år.
– Här är så trevlig stämning och man har blivit bekant med både årliga besökare och andra utställare.
Precis som i fjol är det Wanha Tammitori från Hyvinge som arrangerar mässan.
– Vi ville att den fina traditionen skulle fortsätta. Här finns så fin mångfald. Att utställarna kommer hit år efter år säger ganska mycket, säger Sanna Raudaskoski som håller i trådarna.
Hon hoppas och tror att det finns något för envar på mässan och visst är utbudet varierande. Här finns allt från en vanlig serietidning med Fantomen från 1992 för en euro till en litografi av Helene Schjerfbeck från 1938 för 9 000 euro.

Belåtna besökare
Ett par som fann vad de var ute efter på mässan i går är Anders och Karolina Wiegner från Pojo.
– Jag är första gången här, men har varit på andra antikmässor och fyndat bland annat ringen jag har på mig. Det är fint när det ordnas sådana här evenemang, man måste passa på, säger Karolina Wiegner.
Vad Anders har fyndat kan inte skrivas ut då det är en gåva, men han är belåten med besöket. Tillsammans med sin sovande baby drar de ner medelåldern bland besökarna rejält.
Sanna Raudaskoski hoppas att flera yngre besökare tittar in på lördag och söndag.