Gott! Bland många andra Jorma och Lourdes Ketonen lät sig Raseburgarna väl smaka. Foto: Peter Johansson

Fiskfestfolket festade på fisk

Smakbitarna, tillredda enligt fiskarrecept, hade strykande åtgång och Raseburgarna var temporärt på upphällningen.

Det var läget då Fiskens fest i årets tappning hade pågått i en dryg timmes tid på och vid Rådhustorget i Ekenäs.
Föreningen Gastro Nostras med flera samarbetsparter satsning på fisk och närproducerad mat kröntes också i år med framgång.
Till tältet där Raseburgarna tillreddes, den här gången med biff av gäddfärs, var kön lång.
Och bland många andra sommar-Hangöborna Jorma och Lourdes Ketonen lät sig väl smaka.
– Det är gott! försäkrade han, som i fjol blev utan då burgarna tog slut och nu hade sinnsatt sig att ta skadan igen.
Bakom disken i familjen Lindqvists fiskförsäljningsvagn gick kommersen på högvarv.
– Jo, stressigare än en normal lördag, bekräftade Gun-Britt Henriksson.
Strax intill stod Hans Lundström och Lasse Lundqvist och portionerade i rasande takt ut smakprov på roslagslåda, tillredd enligt hennes favoritrecept.
Också bitarna av skärgårdslimpa med böcklingdelikatess à la Hasse Blomqvist föll torgfolket i smaken.
Förutom provsmakning, recept och burgare gavs på torget också möjlighet att njuta till mu
– Gott! tyckte Maj-Britt Lindqvist, efter att ha konstaterat att det inte är alla dagar man blir bjuden på gratislunch.
Strömming, inte minst i form av böckling, gillar hon skarpt.
Men hon äter också gärna annan fisk, som t.ex. pälsabborre.
Förutom provsmakning, recept och burgare gavs på torget också möjlighet att njuta till fisk-inspirerad musik och heja på de två lagen i en tävling där det gällde att filea strömming.