Skolan ska få nya väggar och golv. VN-arkiv

Merituulen koulu får nya väggar

Det finns en ny plan för hur Merituulen koulu ska renoveras. Enligt den ska bland annat gårdens dränering göras om och ytterväggarna tätas.

Ett digert ombyggnadsarbete väntar Merituulen koulu.
– Allt från tak till källare ska göras om, berättar tekniska nämndens ordförande Peter Siggberg som fått ta del av planen.

För att få bukt med inomhusluftproblemen måste övre våningens väggar helt byggas om och alla ytterväggar tätas. Också väggar och golv i källarvåningens slöjdsal ses över. På utsidan ska dräneringssystemet göras om och marknivån justeras så att fukten i framtiden inte tränger in i byggnaden.


Tidtabellen inte ännu klar

Budgeten för planen lovar konsulten Susanna Roine ha klar senast den 3 juni så att tekniska nämnden genast på sitt möte den 4 juni ska kunna fatta beslut i frågan.

– Vi försökte pressa henne på hurdana siffror det kan röra sig om, men vi fick ännu inget svar. Vi hoppas i alla fall kunna fatta beslut genast i juni så att vi kan komma i gång med rivningsarbetet så fort som möjligt, säger Siggberg.

Beroende på hur stor summa det rör sig om måste ärendet prövas. Det går åtminstone vidare till styrelsen, men kan enligt Siggberg också gå vidare därifrån.

Beträffande tidtabellen gissar han att rivningsarbetet kommer i gång tidigast på hösten.

– Tanken var från början att reparationerna skulle göras under sommaren, men som det nu ser ut går nog hela hösten åt till det.


Även tillbyggnaden behandlad

Förutom att Merituulen koulu ska renoveras ska skolan också få en tillbyggnad. Den ska färdigställas sommaren 2014.

Enligt den senast reviderade rumsplanen, där kvadratmetrarna minskats en del, uppgår kostnaderna till 1,8 miljoner euro.

Bildningsnämnden klubbade igenom planen i onsdags.


Läs mer i dagens VN/eVN.