Verksamhetsledare för Kurk golf Andrea Blomstedt var den som kom på att singlar är en målgrupp att satsa på. Foto: Jenny Paajes

Lika barn leker bäst på golfplanen

Den ihärdiga singelgolfaren gör klokt i att hitta en partner som också gillar att golfa. Då finns det goda förutsättningar för att hålla kärlekslågan levande.

Partävlingar och skräddarsydda kurser för barnfamiljer har länge hört till golfbanornas klassiska programutbud, men en målgrupp som ofta glöms bort är singlarna. Kurk golf i Kyrkslätt har ändå insett att singlarna är en stor målgrupp som också förtjänar egna evenemang. I år hålls därför för första gången en tävling som enbart riktar sig till dem

– På golfbanan är det lätt att lära känna nya människor eftersom det finns ett gemensamt intresse. Man kan till exempel kommentera varandras sving eller kanske ge tips åt den andra, säger verksamhetsledare Andrea Blomstedt som förespråkat singelevenemangen.

Enligt Blomstedt är det ett allmänt känt faktum att det inte går så bra för par där bara den ena golfar.

– Man talar ju om golfänkor på sommaren, vilket beskriver tillståndet ganska bra. En golfrunda tar i anspråk fyra timmar, plus resorna, vilket betyder att den som golfar är borta från familjen ganska mycket.


Singelkillen hurrar

Kari-Matti Kokkila, singel och ivrig golfare, välkomnar Kurks nya inriktning.

– Det är klart att jag kommer att delta i evenemang för singlar. Framför allt om det är fråga om en tävling, jag är så tävlingsinriktad.

Fördelen med att träffa en ny potentiell partner på golfplanen är enligt Kokkila att det finns tillräckligt med tid för att på allvar lära känna varandra.

– En golfrunda är som känt väldigt lång.

Eftersom han själv tillbringar all sin fritid på golfbanan blir det sällan mycket tid över för att aktivt försöka hitta en livskamrat. Att golfklubben gör en del av sökjobbet genom att föra samman olika golfare ser han därför som något positivt.

– Mest är det ändå en rolig grej. Jag ser fram emot att träffa nya människor. Om det skulle råka gå så att jag hittar någon jag gillar är det bara bonus, säger han och tillägger att det naturligtvis skulle vara praktiskt om hans partner också spelade golf eftersom han gärna golfar sju dagar i veckan.


Läs mer i dagens VN/eVN.