Axxell utbildar ungdomsledare

Unga vuxna utbildas till ungdomsledare vid Axxell Överby i Esbo.

I början av september i höst inleds en ny utbildning för ungdoms- och fritidsinstruktörer vid Axxell Överby i Esbo. Till denna utbildning antas unga vuxna, den sökande bör ha fyllt 18 år vid ansökningstillfället. 

Det är första gången som utbildningen ordnas enkom för vuxna. Tidigare har utbildningen genomförts som så kallad ungdomsutbildning.

Ungdomsledarutbildningen fanns tidigare vid Finns folkhögskola men flyttade för två år sedan till Överby i Esbo.  I höst kommer även Axxell City med sin medieutbildning att inrymmas vid Överby. Trädgårdsmästare utbildas sedan förr på skolan.

Ungdoms- och fritidsinstruktörsyrket är en utmaning för den som vill jobba med barn och ungdomar i olika livssituationer.  Arbetsfältet är brett, allt från att jobba på en ungdomsgård till att arbeta i en förening eller jobba med olika projekt. …

Ungdomsledare och fritidsinstruktörer kan vara anställda av kommuner, företag samt organisationer eller arbeta som egna företagare. Utbildningen kan också avläggas som läroavtalsstudier. 

Ansökningstiden är förlängd till den 12 juni 2013. Mera information hittas på adressen www.axxell.fi/overby.