Matskolorna fullsatta

I år ordnas 33 matskolor, av vilka fjorton på finlandssvenska orter.

Matskolorna fylls i snabb ordning av barn och matskolorna i Ingå och Raseborg är redan fullsatta. Matskolan ordnas i form av ett fyra dagars läger för 8-12 åriga barn under sommar- och höstloven.

Under matskolan erhåller barnen förståelse för matens ursprung, matens väg från jord till bord, goda upplevelser med mat och motion, och inspiration att uppleva maten med alla sina sinnen.

– Verksamheten bygger på lokalt samarbete mellan medverkande organisationer med 4H-föreningen som drivande kraft. Vi ser en stor potential med att utveckla matskolan till ett nytt verktyg för den finländska matfostran bland barn, säger projektledare Bettina Lindfors.

Matskolans bärande idé är att öka barnens matglädje. Årets tema är mjölk och flera av matskolorna får besök av mjölkambassadören Kati Riekkinen.

Matskolor ordnas också i Borgå, Forsby (Östnyland), Helsingfors, Kimitoön, Korsholm, Korsnäs, Kronoby, Malax, Närpes, Pargas, Pedersöre, Sibbo och Vörå varav flera redan är fullsatta.