Delipap tillverkar bland annat blöjor. Foto: VN-arkiv/Nina Ahtola

Delipap vill satsa över 4 miljoner i Ekenäs

Företaget Delipap har beviljats 450 000 euro stöd av staten, för en investering på sammanlagt 4,5 miljoner euro i verksamheten i Ekenäs.

Delipaps vd Oskari Nuortie bekräftar att man fått stöd av Arbets- och näringsministeriet, men vill ännu inte berätta så mycket om den planerade investeringen. Den är i alla fall företagets hittills största, och har lokal betydelse.
VN kunde den 9 oktober 2011 berätta att det rådde bråda tider på fabriken i Ekenäs. Dess Muminblöjor gick åt som smör i solsken i både Ryssland och Sydkorea. Nuortie sade den gången att man kunde öka takten från två skift till tre, bara man fick tag på kunnigt folk.
Han sade också att det kan ta upp till ett halvt år att utbilda en maskinoperatör.

Koncentrera till Ekenäs?
Delipap tillverkar bland annat sanitetsbindor och blöjor. Bindorna görs i Kyrkslätt, blöjorna i Ekenäs. I VN:s artikel 2011 framgick att företaget på sikt planerar att koncentrera verksamheten till Ekenäs. Det skulle kräva investeringar bland annat i nya lagerlokaler på cirka 3 000 kvadratmeter.

Investeringsstödet tas från det så kallade strukturomvandlingsstödet som staten reserverat för Raseborgs ekonomiska region efter att stålverket FN-steel i Hangö gick i konkurs.

Läs mera i VN/eVN