Merituuli renoverades senast 2008. VN-arkiv/Marit Lundström

Mer mögel i Merituulen koulu

De senaste provresultaten från Merituulen koulu tyder igen på nya mikrobförekomster. Nästa vecka ska alla provresultat vara klara och samtidigt inleds flytten till den tidigare lantbruksskolan i Västankvarn

– Den senaste omgången med provresultat kom på måndagen och nu fanns det mikrobförekomster i ett av proverna från källarvåningen, säger fastighetschef Ilmari Viljanen.

Vid tidigare provtagningar har man funnit mikrobförekomster bland annat i matsalen och i slöjdsalens golv. Det finns också konstruktionsfel, till exempel fattas fuktspärrar i ytterväggarna på övervåningen.
Merituulen koulu renoverades senast år 2008 och nu ska kommunen utreda om entreprenören ansvarar för en del av problemen.


Omfattande undersökningar

Lärare och föräldrar till elever i skolan klagade länge över luftproblemen, men vid tidigare undersökningar har man inte hittat så här många ställen med problem. Det att man nu hittar allt fler ställen med fuktproblem, byggfel och mögel beror på att man nu undersökt byggnaden i en helt annan omfattning än tidigare, berättar Viljanen.


Läs mer i dagens VN/eVN.