Stora luftproblem. Merituulen koulus matsal är inplastad och hela bottenvåningen tagen ur bruk.

Merituuli tillfälligt till Västankvarn

Merituulen koulu måste renoveras för att lösa problemen med inomhusluften. Troligtvis måste skolan flytta ut medan renoveringen pågår.

Enligt förslaget som kommunstyrelsen tar ställning till på måndag ska skolan tillfälligt flytta in i Västankvarns före detta lantbruksskola och i Västankvarns skola. Eleverna och lärarna från Västankvarns skola ska i sin tur tillfälligt flytta till Kyrkfjärdens skola.
Flytten sker under läsårets sista skolveckor om hälsomyndigheternas utlåtande så förutsätter, eller om det annars anses ändamålsenligt.

Enda alternativet
Andra alternativ som granskats men förkastats är Ingahemmet, Aktia Arenan, flyttbara baracker och decentraliserad undervisning i Solbergs skola och Merituulen koulu.
Ingahemmet lämpar sig inte som undervisningsutrymmen och fyller inte de krav som myndigheterna ställer för skolor. Aktia Arena kan inte användas bland annat för att hallen saknar fönster och sociala utrymmen. Flyttbara baracker kan inte fås i användning med kort tidtabell och är dyra i drift. Undervisningen kan inte decentraliseras eftersom skolan fungerar som en helhet.
Renoveringens tidtabell och omfattning klarnar när de slutliga undersökningsresultaten blivit tillgängliga.