Powermans arbeten på Drottningberg är kraftigt försenade, men nästan klara. Drottningberg är den platta udden med en grushög på, bakom husen i förgrunden. Foto: VN-arkiv/Nina Ahtola

Konkursfärdig byggare på Drottningberg

Byggfirman Powerman har jobb på hälft och hotas av konkurs. I Kyrkslätt tar andra över dess vägarbeten i centrum, i Hangö har Powerman fått fortsätta på övertid på Drottningberg.

För ett par dagar sedan (26.3) kunde VN berätta att Kyrkslätt kommun brutit sitt entreprenadavtal med företaget. Orsaken är att det inte lyckats bli klar med trafikljuskorsningen i centrum och parkeringsarrangemangen söder om kyrkan.
I Hangö har Powerman ansvarat för arbetet med att bygga kommunalteknik på Drottningberg. Man satte i gång i slutet av år 2011 och borde ha varit klar till midsommar i fjol. Men jobbet är ännu inte färdigt.

Till rätten
Fordringsägarna står i kö till Powerman. Den 25 januari i år har en fordringsägare lämnat in en ansökan till Egentliga Finlands tingsrätt om att Powerman borde försättas i konkurs. Den 29 januari gör en annan fordringsägare samma sak.
Tingsrättens kansli meddelar att behandlingen av ärendet är på gång, onsdag nästa vecka hålls ett förberedelsesammanträde.

Nästan klar
Jukka Takala, chef för tekniska verket i Hangö, berättar att Powerman lyckats genomföra cirka 80 procent av sin entreprenad på Drottningberg. Hangö har ännu inte brutit sitt avtal med företaget men Takala räknar inte med att Powerman klarar av att fullfölja sitt arbete.  Enligt honom återstår cirka två veckors jobb på Drottningberg, sedan har området kommunaltekniken i ordning.