VN-arkiv/Emilia Nyberg

Filip Björklöf vill bli vice ordförande i SU

Filip Björklöf ställer upp som kandidat till vice ordförande för Svensk ungdom.

Filip Björklöf från Raseborg studerar ekonomi i Helsingfors. Han är stadsfullmäktigeledamot och ordförande för bildningsnämnden i Raseborg.
– Jag har varit medlem i SU i fyra år och känner att tiden är rätt för att aktivera mig på förbundsnivå. Under kommande verksamhetsår hålls det inga nationella val, och då finns det möjlighet att satsa stenhårt på skolbesök och medlemsrekrytering. Det finns mycket att göra inom förbundet och jag hoppas jag får vara en del av det arbetet som vice ordförande.

Richard Sundman, kretsordförande för SU i Nyland, ger sitt fulla stöd åt Björklöf:
– Filip har redan länge jobbat aktivt för förbundet bland annat som ordförande för SU i Raseborg. Han har dessutom gjort ett utomordentligt jobb som vice ordförande för SU i Nyland under det senaste halvåret genom att alltid finnas där då jag behövt hjälp. Jag är säker på att Filip skulle vara en tillgång för förbundet då det kommer till att engagera och rekrytera medlemmar på gräsrotsnivå.

Även Fredrika Åkerö, tidigare förbundsordförande, stöder Björklöf:
– Jag har lärt känna Filip inom kommunalpolitiken i Raseborg och jag är imponerad. Han tar ansvar, är noggrann och har ett politiskt spelöga. Filip skulle vara en bra kraft i förbundsstyrelsen. Han kan jobba självständigt som vice ordförande och också vara ett värdefullt stöd till förbundsordförande.

Nya förbundsstyrelsen väljs på SU:s kongress 26–28.4 i Raseborg.