Kulturdirektör Merja Kukkonen och musikern Mathias Löfstedt är glada över att projektet Musikverkstäder kör i gång och tror att det kan hjälpa många unga musiker på olika sätt. Foto: Johan Kvarnström

De vill locka ut garagebanden

Efter en lugnare period finns det glädjande många musikutövare och band i Hangö igen. För att stöda dessa och hjälpa folk att skapa nätverk har kulturbyrån än en gång varit nyskapande och fått till stånd musikverkstäder genom samarbete med Metropolia.

Arrangemanget är nytt både för staden och för yrkeshögskolan. Kulturdirektör Merja Kukkonen berättar att idén föddes under hösten och nu förverkligar målsättningen att stödja unga musiker, band och grupper.
I januari ringde hon de ansvariga för pop- och jazzlinjen som till en början var som frågetecken, men snart med på noterna.
Förra veckan spikades programmet och alla inblandade är påtagligt ivriga.


"En port"

Deltagarna kommer att få handledning både individuellt och i grupp; och givetvis också chansen att uppträda.
Mathias Löfstedt, som leder bandet Illusionation, är redo att kliva upp på scen under den sista sessionen som enligt planerna ordnas 4 maj i Hagapark skola.
Vad unga musiker som vill satsa på att spela i band mest har behov av är att skapa nätverk och få en möjlighet att komma fram, få lite hjälp på traven, bedömer han.
Jag vet att det finns många individuella musiker i Hangö som strävar efter att spela i band. Det här kan vara en port för att komma framåt.

Deltagande är gratis och anmälningar sker till kulturbyrån senast den 4 april.

Mer om ämnet i dagens VN/eVN.