Lastbil i Sisus Polar-serie. Foto: Sisu Auto

Sisu stoppar permitteringarna och anställer fler

Sisu Auto i Karis har avblåst sina samarbetsförhandlingar. De planerade permitteringarna inhiberas och mer personal anställs till produktionen.

Tack vare den stora efterfrågan på Sisu Polar-lastbilar har Sisu Auto i Karis avslutat sina samarbetsförhandlingar.
– Sisu Autos övertagande av produktionsverksamheten och starten av ett eget försäljningsnätverk har lett till att försäljningen och produktionen av Sisus lastbilar har ökat, säger Timo Korhonen, verkställande direktör för Sisu Auto i ett pressmeddelande.

Orderstocken har växt så pass mycket att produktionskapaciteten sålts slut för våren. Försäljningen uppskattas öka mycket ännu i slutet av året.

Sisu Auto har för tredje året i rad gjort ett positivt resultat trots det hårda konkurrensläget. Tack vare vinsten har man kunnat säkra bolagets finansiering.
– Bolagets delägare har slutit ett avtal med Finnvera och Nordea om en finansieringslösning som ska säkra produktionstillväxten. Den här tilläggsfinansieringen ger bolaget möjlighet till ett långsiktigt utvecklingsarbete och att stärka exportverksamheten, säger Olof Elenius, Sisu Autos styrelseordförande.

Olof Elenius lämnar bolagets operativa verksamhet, men fortsätter som styrelsemedlem. Timo Korhonen tar över som ordförande för styrelsen och fortsätter som vd för Sisu Auto.