Tanja Ljungqvist fortsätter som Kvinnoförbundets vice ordförande. VN-arkiv/Marina Holmberg

"Kvinnoförbundet är politiskt"

Tanja Ljungqvist från Ingå återvaldes som vice ordförande för Svenska Kvinnoförbundet. Hennes uppgift är bland annat att föra fram de nyländska kvinnornas intressen.

– Förra året var mitt första år som vice ordförande. Jag hade förmånen att direkt börja jobba med en ny strategi som förbundet satsar på och utvecklar. Jag tycker att man ska ge sina uppdrag tid för att hinna sätta sig i och förstå, det är viktigt med långsiktigheten, säger Tanja Ljungqvist.
Hon återvaldes som vice ordförande för Svenska Kvinnoförbundet på förbundets årsmöte i söndags.

Kvinnoförbundets årsmöte återvalde Carola Sundqvist till förbundsordförande. Hon sade i sitt tacktal att hon bland annat har Kvinnoförbundet att tacka att hon är fullmäktigeordförande i Jakobstad i dag.
Anna Jungner-Nordgren från Helsingfors återvaldes till vice ordförande. Till ny vice ordförande valdes Yvonne Vestberg Heino från Pargas. Avgående vice ordförande Emina Arnautovic tackades för sina förtjänstfulla insatser i Kvinnoförbundet.

Tanja Ljungqvist kommer att fortsätta leda arbetet med förbundets strategi där bland annat profileringen och det politiska innehållet ska ses över.
– En fråga som är viktig att lyfta fram är att vi är en politisk organisation. Det är många som tycker att det är trevligt att träffas, men vill helst inte prata politik. Detta ska vi försöka vända på för att det ska vara tydligt och klart att besluten som berör vårt vardagliga liv fattas politiskt och det är där vi ska vara för att bevaka jämställdheten.