Nyckeln till framgång är att tycka om det man gör, säger Marielle Relander. Foto: Simon Karlsson

Hon förverkligade barndomsdrömmen

Med tre söner, en framgångsrik affärsverksamhet och ett renoveringsprojekt hemma har Marielle Relander mycket att göra. Just nu är det ändå den yngste sonen som kommer främst.

Vi uppmärksammar i dag internationella kvinnodagen. För att leda kampen för jämställdhet kan det behövas starka kvinnor. En av dem hittar vi i Ekenäs.
– Inte går jag omkring och tänker att ”oj, jag är så stark”.

Men Marielle Relander, 27, är en stark person. Det vet hon också, för det är många som har sagt det.

Hon är trebarnsmor.
– Det är full rulle hemma, vi har också renovering på gång.

Maken Robin kommer att vara pappaledig med minstingen Amadeus senare mot sommaren. Då kommer Marielle att återvända till hälsokostbutiken Melles.

Växande verksamhet
Affären startade hon för ungefär sex och ett halvt år sedan i Kungsen. Efter ett halvt år flyttade hon till Kungsgatan 10 innan hon i somras köpte lokal och flyttade över gatan till före detta Bäckmans skoaffär.
– Sortimentet är fyra gånger större nu än då jag började 2006.
På butikshyllorna hittas allt möjligt som kan vara bra för hälsan.

Tro på sig själv
Hon hade just blivit klar från skolan när hon öppnade Melles hälsoshop. Även om det var före den ekonomiska krisen så var det ett stort beslut att så ung starta eget. Hon följde ändå bara sin dröm.
– Det är så skönt att få bestämma om sig själv, och att tro på vad man säljer.

På Kvinnodagen lyfter man ofta fram de orättvisor kvinnor kan råka ut för. Relander har inte själv upplevt några svårigheter i företagsvärlden som beror på att hon är kvinna. Hon tror inte att kön är ett hinder om man vill något riktigt mycket i det här landet.
– Om man tror på det man vill och gör saker har det inget med saken att göra om man är kvinna.


Läs mer i dagens VN/eVN