Foto: VN-arkiv/Nina Ahtola

Kortare kontrakt väcker intresse för Knipan

Blir stadsstyrelsens beslut att försöka hyra ut Knipan för två år, med option på ett tredje, en vändpunkt till det bättre för sommarrestaurangen? Krögaren Hasse Lundström är intresserad, och bedömer att han knappast är ensam om det.

– Tanken har funnits, erkänner Hasse Lundström då han får frågan om huruvida han i nuläget kan tänkas vara intresserad av att ta över Knipan för de närmaste åren.
– Jag säger inte nej, i alla fall. Men jag skall nog sova på saken, kanske till nästa vecka, säger Lundström som sedan tidigare driver tre restauranger – Restaurant GH, golfrestaurangen vid Eke Golfs bana och restaurangen på Sommarö – plus Idos personalkök.

Stadsstyrelsens beslut att nu frångå de tidigare fem år långa hyreskontrakten och dessutom se över avtalsvillkoren, applåderas av Lundström.
Två plus ett år är klart bättre än fem, i restaurangbranschen kan kasten vara snabba och tvära.
– Tiderna förändras. Hur det var i fjol och hur det är i år – det kan svänga ganska kraftigt.
Mycket beror också på vilka villkor staden ställer.
Lundström tror det finns flera krögare än han som nu kan vara intresserade.

Flera intresserade har det funnits förr också, men avtalsvillkoren har avskräckt. Finns det nu möjligheter att diskutera sådant som öppettider och uppvärmning utom säsong, kan läget vara ett annat.

Stadsstyrelsen beslöt i måndags att ge stadsdirektör Mårten Johansson i uppdrag att försöka hyra ut Knipan till en erfaren företagare i restaurangbranschen för en tid av två år, med option på ett tredje.

Läs mer i dagens VN/eVN.