En beställning skulle vara viktig för sysselsättningen. FOTO: VN-ARKIV

SDP lobbar för Sisu

Att säker­ställa att Försvarsministeriets beställning på 100–150 lastbilar går till Sisufabriken i Karis bör nu sättas i första rummet.


Det framhåller Raseborgs socialdemokrater, vars ordförande Ulf Heimberg förde frågan på tal vid stadsstyrelsens möte i går kväll.
Heimberg närvar vid sammanträdet i sin egenskap av stadsfullmäktiges första vice ordförande.
Socialdemokraterna vill uppmärksamgöra stadens ledning på Försvarsministeriets kommande beställning av lastbilar för försvarsmakten. Beställningen skulle vara välkommen för regionen, som drabbats hårt av nedläggningar inom metallindustrin. Den skulle garantera sysselsättningen en längre tid för de omkring 80 anställda vid fabriken.
Raseborgsregionen har klassats som en region i strukturomvandling, därför skall staden med alla me­del sträva att delta i beredningen av ärendet. Varje möjlighet att bevara eller skapa nya jobb måste utnyttjas, anser Raseborgs socialdemokrater.
Man kan inte styra beställningen till fabriken i Karis, säger Heimberg, men det gäller att utnyttja de kanaler man har, aktivera staden då det gäller att värna om industrijobben och visa att staden menar allvar i sina strävanden, framhåller han, och påminner om att avnämarna av regionens strukturomvandligsstöd tills vidare har varit få.