Polisen utreder omfattande brottsserie

Motorcykelstölder, inbrott i elskåp som förorsakat strömavbrott, skadegörelse. Ett gäng 17–20 åriga ortsbor har sedan i augusti i höstas begått ett trettiotal brott i regionen.

– Vi fick ett tips förra måndagen om att en ortsbo skulle ha gjort sig skyldig till stöld föregående veckoslut, berättar Mats Lagerstam, överkommissarie.
I samband med förhören kom det fram att ynglingen och fem andra unga män varit inblandade i över trettio fall av stöld, skadegörelse och ofog i Raseborg, främst i Ekenäs, och fem–tio ärenden i Bjärnå.
– De har bland annat brutit sig in i elskåp och stängt av strömmen, brutit sig in i Simmis omklädningsrum och slagit sönder speglar och väggar, stulit en moped i Ekenäs och motorcyklar i Bjärnå. I Horsbäck har de skruvat loss belysning på arbetsmaskiner.

Genom att bryta sig in i ett elskåp har gänget stängt av strömmen i hela Bjärnå. Enligt Mats Lagerstam räknar elbolaget Fortum att kostnaden för det uppgår till 10 000 euro. En grillkiosk har fått sina livsmedel förstörda i samband med ett annat elavbrott som förorsakats av gänget.
– Ingen är anhållen för tillfället. Nu försöker vi få förhören gjorda med alla inblandade, också de målsägande.
Samtliga misstänka är studerande eller arbetstagare.