Producenterna vill att marknaden hålls på en plats dit besökarna kan komma med bil och där det finns parkeringsplatser. FOTO: VN-ARKIV

Matmässa permanent i Fiskars

Slow food-mässan ordnas från och med i höst i Fiskars. Slow food Västnyland och Fiskars Village har slutit ett treårigt avtal om det.

Avtalet offentliggörs i dag då Fiskarsbolaget också berättar om sina planer för aktiviteter i bruket under årets alla månader i Fiskars. Slow food Västnyland motiverar beslutet med att en stor del av de producenter föreningen samarbetar med har efterlyst ett permanent arrangemang och uttryckligen rekommenderat Fiskars.
Det var efter den senaste marknaden som hölls på Westerby gård som producenternas önskemål tydligt kom fram.
– De ville ha en permanent plats dit man kommer med bil och det finns bra med parkeringsplatser, säger Carita Pettersson, som är styrelsemedlem i Slow food Västnyland.
Gynnar alla
Slow food Västnyland och Fiskars Village har utarbetat ett samarbetsavtal som tillfredsställer bägge parter.
– Det ser definitivt ut att bli ett win-win, säger Slow food Västnylands ordförande Diana Nyberg Lindholm. Vi har slutit ett avtal på tre år med Fiskars och ser fram emot ett gott samarbete som gagnar bägge parter.
En påskmarknad ingår dessutom i planerna. Den ordnas för första gången i år, två veckor före påsk, i mitten av mars.
Den första lokal matsmarknaden ordnades av Slow food Västnyland på Mangs går i Ingå hösten 2010. Där ordnas sedan hösten 2011 en matmarknad i föreningen Bo på Landet och Slow food Uusimaa - Nylands regi.