Eke Golf kämpar med ekonomin och nu står bolaget utan både vd och banmästare. (Personerna på bilderna har inget med texten att göra.) VN-arkiv/Nina Ahtola

Eke Golf utan både vd och banmästare

Eke Golfs vd Peter Lindblom och banmästare Christian Lindqvist har sagt upp sig från bolaget. De är kritiska till att styrelsen fattat beslut om verksamheten utan att involvera personalen.

Ab Eke Golf har hållit bolagsstämma där bokslutet och budgeten fastställdes. I samband med detta valde bolagets verkställande direktör och föreningens verksamhetsledare Peter Lindblom att säga upp sig.
– Jag såg ingen framtid för mig på Eke Golf längre i och med de beslut som gjorts. Styrelsen och personalen är inte ense om alla beslut.
Bolaget dras med stora skulder och han är inte överens med styrelsen om hur man ska få ekonomin på rätt köl.
– Styrelsen har tagit beslut om hur de ska spara utan att förhandla med mig och personalen. Jag ville inte se det spelet mer med tanke på framtiden.

Halva styrelsen utbytt
I den nya styrelsen sitter Björn Backman (ordförande), Johan Berglund (ny), Mats Enberg (ny), Anders Englund (ny),Kaarlo Jousmaa och Yngve Sjöberg. Björn Backman var tidigare medlem i styrelsen, nu har han tagit över ordförandeposten efter Henrik Lundström. Hälften av medlemmarna är nya på sina poster, något som Peter Lindblom ställer sig skeptisk till.
– All lycka till den nya styrelsen, men jag tror inte att alla vet vad de har gett sig in på.
Han förutspår en krävande tid för Eke Golf, både när det gäller ekonomin och tillgången på personal. Banmästare Christian Lindqvist har också lämnat in sin avskedsansökan.
– Det är andra gången som både vd:n och banmästaren säger upp sig. Då borde man fråga sig om det faktiskt är personalen det är fel på, säger Christian Lindqvist.