Foto: VN-arkiv

Kyrkpressen placeras ut i matbutiker i Ekenäs

Ekenäs församling avslutar som bekant prenumerationen på tidningen Kyrkpressen till medlemshushåll, precis som man gjort en gång tidigare i spartider. Nytt för den här gången kommer tidningen också att placeras ut i de tre största mataffärerna.

I enlighet med församlingsrådets beslut skall församlingsmedlemmar som har intresse för tidningen även i fortsättningen kunna ha tillgång till den. Därför går man nu in för så kallad buntprenumeration, vilket innebär att Kyrkpressen från och med februari finns att tillgå som gratis lösnummer varje vecka på pastorskansliet och i Ekenäs kyrka i samband med kyrkans öppethållning. Förfaringssättet prövades och under 90-talet och in på 2000-talet när församlingen senast befann sig i en långvarig ekonomisk svacka. För att förbättra tillgängligheten kommer tidningarna denna gång även att finnas i de tre största mataffärerna i Ekenäs.
En fortsatt massprenumeration har i församlingens spartider betraktats som ekonomiskt ohållbar i och med den drygt trettioprocentiga höjningen av prenumerationspriset för 2013 som man från Kyrkpressens sida meddelat om. Tidningen delas ut till hushållen ännu under januari månad.