Både montören Jukka Seger t.v. och verkstadschefen Timo Järvinen är mer än belåtna med verkstaden i Lojo efter renoveringen. Foto: Peter Johansson

Lohjan Autokeskus sätter sina verkstäder i skick

Femtioåriga Lohjan Autokeskus Oy:s jubileumsår har gått i arbetets tecken. Men i dag firar man på Tynnismalmen i Lojo med öppet hus i det som miljonsatsningen där har resulterat i – en intill grunden invändigt renoverad, väl belyst och ändamålsenligt utrustad verkstadshall.

Bilförsäljningen rullar på enligt normal lördagspraxis, men från klockan tio är gästerna välkomna att titta in också på verkstadssidan.
En del mindre arbeten återstår ännu, bland annatpassagen mellan tvätt- och konditiioneringshall tills vidare sin vikdörr.

Horsbäck nästa


Att renoveringen i Lojo är på den absoluta slutrakan, innebär bara en kort andhämtningspaus.
– Nästa år fortsätter vi i Horsbäck, avslöjar vd Henrik Jansson.
Också vid Ekenäs bilcentral kommer man att gå grundligt till väga, vilket bland annat innebär nya billyftar och förnyar golv.
Riktigt lika kostsamt som i Lojo lär det inte bli, men Jansson räknar med en halv miljon.
– Och vår styrelse har givit klartecken.


Start i centrum


Grunden till dagens Lohjan Autokeskus Oy lades år 1962. Turerna sedan dess har varit många, som mest har det funnits verksamhet såväl i Hangö,och Ekenäs som i Lojo och Nummela.
Också ägarförhållandena har undergått förändringar, i dag ägs företaget av Varuboden-Osla och Suur-Seudun Osuuskauppa.
I Lojo skedde starten inne i absoluta centrum, vid Storlojogatan.
Men då handlade det enbart om bilhandel. Verkstadsbiten kom med i bilden 1974 en bit från platsen där företaget nu verkar.