Alla permitteringar till stadsfullmäktige

Alla permitteringar av Raseborgs stads anställda skall i framtiden behandlas av stadsfullmäktige. Stadsplaneringsarkitekten blir föredragande i den nya planläggningsnämnden. Personalen vid Raseborgs Vatten och Ekenäs Energi får rätt att utse representanter med närvaro- och yttranderätt i direktionerna för affärsverken.

De här principiellt viktiga ändringarna och tilläggen gjorde fullmäktige, i samtliga fall efter omröstning, i samband med att man på tisdagskvällen godkände förslaget till ny förvaltningsstadga för staden.
Förvaltningsstadgan träder i kraft vid årsskiftet.
Ändringen som innebär att stadsplaneringsarkitekten, inte tekniska direktören, blir föredragande i planläggningsnämnden kom till på förslag av fullmäktige Sven Holmberg, SFP. Omröstningen  slutade 46-11, en ledamot röstade blankt.
De tre andra gångerna tog fullmäktige Lauri Metsämäki, SDP, initiativet.
Ändringen gällande permitteringarna röstades genom med siffrorna 30-26 och en blank röst.
Enligt den nu gällande stadgan beslutar fullmäktige enbart om permitteringar av hela personalen, om övriga permitteringar beslutar stadsstyrelsen eller berörda nämnder.
För personalrepresentation i Ekenäs Energis och Raseborgs Vattens direktioner föll rösterna 49-9 respektive 45-12 och en blank röst.