Huset i Total, Snappertuna, där ett mord begicks för en dryg vecka sedan, är fortfarande isolerat. Foto: Peter Johansson

En har erkänt mordet i Snappertuna

Polisen har fortsatt förhören med de fyra häktade som misstänks för delaktighet i mordet i Total i Snappertuna lördagen den 17 november. Den huvudmisstänkte har erkänt dådet, uppger kriminalkommissarie Rauli Salonen.

Kriminalkommissarie Rauli Salonen vid Västra Nylands polisinrättnings våldsbrottsrotel, som ansvarar för mordutredningen, bekräftar nu officiellt att mordet på mannen i 60-års åldern skedde i ett egnahem i Total i Snappertuna och att det även var där mannen hittades.
– Den tekniska undersökningen har visat att mannen mördades i samma hus som han hittades, säger Rauli Salonen.
De fyra häktade är en kvinna född 1978 och tre män födda 1987, 1976 och 1972. Alla fyra är Raseborgsbor. Också den mördade mannen var hemma från Raseborg.
Rauli Salonen uppger att man nu börjat få en klarare bild av skeendena kring mordet.
– Den huvudmisstänkte har erkänt dådet, men de övriga inblandades roller är ännu litet oklara. Därför berättar vi inte heller ännu vem som är huvudmisstänkt.
Huset där mordet skedde är fortfarande isolerat, men ska inom kort överlåtas till ägaren. Det ankommer på husägaren att städa upp, säger Salonen.
– Inte så trevligt uppdrag.