Bromarv kan få egen färja

Byaråden i Wättlax och Västanfjärd vill satsa på en egen bilfärja.

Färjfästet i Bromarv kunde placeras längst ute på Skataudden. Men var färjfästet skall placeras återstår att utreda.
I måndags tillsatte de två byaråden en gemensam arbetsgrupp, där Guy Källberg utsågs till sammankallare till följande möte.
Något större problem med att få tag i en lämplig sjösäker färja med möjlighet att också ta över bilar och bussar ser Guy Källberg inte.
– En person jag kontaktat frågade mig när jag vill ha färjan levererad och jag svarade att åtminstone inte i kväll. Problemet är däremot att hitta dem som kan satsa pengar.

Pengar behövs
Överlag har han en optimistisk inställning till att hitta praktiska och ekonomiska lösningar för färjprojektet. Goda idéer brukar hitta stöd från samhället och från EU. Det finns alla möjligheter bara man också hittar den goda viljan, konstaterar han.
– Att få till stånd färjförbindelsen mellan Bromarv och Västanfjärd medför nytta på många olika plan, den gagnar näringsstrukturen i den här ändan av landet, den kan bidra till nya arbetstillfällen och öka turismen. Den nya färjan ger service också åt sommargäster. Folk kan åka över på kaffe till Västanfjärd och för egen del hoppas jag få kortare väg till kojan.
När tror du att vi får se en bilfärja mellan Bromarv och Västanfjärd?
– Vi pratar om år, om tre år.