10-åriga Jeremias Nikkanen har skejtat i två år och är mycket glad över skejtplanen. FOTO: JOHANNA LEMSTRÖM

Ingås näridrottspark invigd

Näridrottsparken, även kallad spontanidrottsparken, i Ingå är nu officiellt invigd. Bildningsnämndens ordförande Sari Wilhola riktade i invigningstalet sitt stora tack till den förra bildningschefen i Ingå, Robert Nyman, som tog initiativ till näridrottsparken.

Ingå kommuns största satsning under jubileumsåret 2011, Ingå 675 år, är näridrottsparken intill Kyrkfjärdens skola. I dag har parken invigts och det står nu var och en fritt att använda parkens redskap, ställningar och planer.
Här kan man skejta, spela volleyboll, korgboll och fotboll, klättra i nät och klätterställningar, gymnastisera ... Det är nog bara fantasin som sätter gränser. 

Populär skejtplan

I synnerhet skejtplanen såg ut att vara både populär och efterlängtad.
Killar i olika åldrar viner förbi, kors och tvärs, på skejtbräden och sparkcyklar. Bröderna OjarantaArttu, 10 år och Arto, 11 år – har kommit till Ingå från Masaby i Kyrkslätt för att testa skejtplanen.
Och nöjda är de sparkcyklande bröderna:
– Planen är fin!

Björk i gåva

Som en del av invigningsceremonin planterades även ett jubileumsträd, en Ornäsbjörk (Betula pendula Dalecarlica) som Ingå fått i gåva från sin vänort Håbo i Sverige.
Parken har planerats av arkitekt Antti Ahlava.