Rannvi Wallen och döttrarna Elizabeth, tio år, och Sigrid åtta år, besöker varje år Täkterdagen. Foto: Niklas Evers

Bykulturen blomstrar

Det var liv och rörelse på Ingbohed då Täkterdagen för nionde gången gick av stapeln på lördagen. Evenemanget, som i år hade mat som tema, lockade flera hundra besökare från hela Västnyland.

På Täkterdagen råder en varm stämning och i folkfesten deltar både gammal och ung. Besökarna är så många att det blir trångt på Ingboheds gård, men det tycks inte störa någon. Mitt i folkhopen står Täkterbon Carl-Johan Fagerström, som är en av de dragande krafterna bakom evenemanget.

– Det bästa här är samvaron och att man träffar gamla bekanta, säger Fagerström.

Han är medlem i Täkters byaråd, och har fungerat som ordförande i föreningen i åtta år. Täkters byaråd grundades år 2002 och firar i samband med Täkterdagen även tioårsjubileum.

– Sedan föreningen grundades har den bara vuxit, och Täkterdagen likaså. Jag tror att vi tidigare år har haft runt 700 besökare, men kanske kommer det ännu flera i år, säger han.

För Rannvi Wallen och döttrarna Elizabeth och Sigrid har ett besök på Täkterdagen blivit tradition.
– Vi kommer främst för att hälsa på vänner och bekanta, som många andra, säger Wallen. Vi är inte Täkterbor, men vår hemby Flyth ligger inte längre än sex kilometer härifrån.

Vad tycker ni om stämningen här?
– Roligt att temat för i år är mat, det fungerar bra. Täkterdagen har varit jättelyckad och vi kommer säkert tillbaka nästa år igen.