Högarna med råmaterial som legat i hamnen i Koverhar har realiserats av konkursboet. Foto: Christoffer Holm

Försäljningen av fabriken i Koverhar på god väg

I går upphörde arbetsavtalet för en del av de tjänstemän som arbetat för FN-steels konkursbo sedan konkursen i juni. Men en del arbetar kvar och konkursförvaltaren är hoppfull.

Sedan själva fabriken tystnade den 11 juli har en del av tjänstemännen vid FN-steel fortsatt arbeta för konkursboet. I går upphörde en del av dessa avtal.

Några kommer ändå att fortsätta med det praktiska arbetet kring administrationen och en eventuell försäljning av fabrikerna. Vilka tjänster det handlar om vill konkursförvaltaren Hannu Ylönen inte gå in på. Avtalen förnyas efterhand enligt behov då konkursboet är verksamt

På god väg

En månad efter konkursen verkar Ylönen ännu positiv till en försäljning. Än så länge har FN-steels konkursbo inte kunnat meddela om några förändringar eller avgöranden men arbetet med att hitta köpare fortsätter. 

– Processen pågår som tidigare och vi är på god väg, säger Ylönen hoppfullt.

Hittills har konkursboet realiserat råmaterial men inga maskiner eller delar av fabriksanläggningen. Den aktivitet och transport som sker på fabriksområdet begränsar sig till underleverantörerna.

– Underleverantörerna har flyttat bort en del maskiner men fabriken är intakt, säger Ylönen.