Fortkörningskameran i Horsbäck har blixtrat till 1564 gånger under sommaren. Foto: Emilia Nyberg

Horsbäckkameran blixtrar mycket

Enligt en undersökning är fortkörningskameran på riksväg 25 i Horsbäck i Ekenäs den som blixtrar till näst mest i hela landet. Under sommaren har kameran fotograferat 1 564 fortkörare som sedan antingen bötfällts eller fått en varning.

I undersökningen som tv-kanalen Nelonen har låtit göra listades landets mest aktiva fortkörningskameror. På första plats kom en fortkörningskamera i Korsholm som hade fotograferat 2 443 bilar som överskridit hastighetsbegränsningen, andra platsen gick till fortkörningskameran i Horsbäck på riksväg 25.

Överkommissarie Rune Svahn vid Västra Nylands polisinrättning ser ingen klar orsak till varför Horsbäckkameran blixtrar till oftare än de flesta andra fortkörningskameror i landet.

– Det är svårt att säga vad det beror på, det är helt klart att kameran behövs eftersom korsningen som kommer efter kameran alltid har ansetts vara farlig, säger överkommissarie Svahn.

– Kanske människor har bråttom hem från jobbet och därför kör för fort, eller så tycker de att vägen ser bred och ofarlig ut och därför inte saktar ned farten.