Kärt återseende. Jolly Jumper hade inte sett sin uppfödare Jaana Latvala-Nyman på tre år, men de kände genast igen varandra.

Människans bästa vänner har invaderat Karis

Tycker du om hundar? Åk till Karis. Intill idrottsplanen ordnas från klockan 10 en internationell hundutställning med 2 200 anmälda jyckar.

Utställningen fortsätter fram till klockan 17 i dag, söndag, och på schemat står bland annat mopsar, samojeder, chihuahuas och undertecknads egen favorit – den blåtungande nallebjörnen chow chow.

Efter gårdagens hundväder tittar solen nu försiktigt fram. Arrangörerna hoppas ändå att det inte blir alltför varmt.

– I fjol var det så hett att en hund kroknade. Den dog inte, men det var nära ögat. Vi tvingades springa fram och hälla flera ämbar vatten över stackaren, säger Jaana Latvala-Nyman som är ordförande för Västnyländska hundföreningen.

De organiserar utställningen tillsammans med Ingå hundklubb Canidae, Kyrkslätt kennelklubb och Västra nylands stövarklubb.

Under gårdagen bjöd utställningen på allt från björnlika newfoundlands och gyllene golden retrievers till busiga bullterriers, rosettprydda yorkshireterriers och en och annan raggig pyreneisk mastiff.

Läs mer om evenemanget i tisdagens tidning.