Foto: Benjamin Knopman

Flera intresserade av FN-steels fabriker

Allt hopp är inte ute. Flera aktörer har uttryckt intresse för att köpa stålfabriken i Koverhar och valsverket i Dalsbruk, avslöjar konkursboets förvaltare Hannu Ylönen.

– Ja, det finns intresserade. Men förhandlingarna är fortfarande i ett tidigt skede, så jag vill inte gå in på detaljer, säger Ylönen som arbetar för advokatfirman Krogerus.

När kan affären tänkas bli av?

– Det är omöjligt att avgöra om det handlar om veckor eller månader. Det beror på den potentiella köparen.

I en intervju med Kauppalehti sade FN-steels vd Jacques van Werf att koncernen har försökt hitta en ny köpare med ljus och lykta. När VN ringer upp van Werf bekräftar han att det stämmer.

Hur lyckades Ylönen hitta flera potentiella köpare på ett dygn när ni misslyckades med uppgiften under en betydligt längre tidsperiod?

– Ah, det är en alldeles giltig fråga. Jag skulle gärna kommentera saken, men tyvärr har jag blivit ombedd av konkursförvaltaren att inte uttala mig i den här frågan längre. Jag beklagar, det är en laglig procedur, säger Jacques van Werf.

Inte heller Ylönen vill kommentera saken.

Brådskande ärende

Hannu Ylönen utsågs till konkursförvaltare av tingsrätten i Egentliga Finland. Tingsrätten bedömer ärendet som brådskande.

I onsdags möttes Seppo Koponen, huvudförtroendeman vid Koverhars Metallarbetarfackavdelning 100, och Ylönen för en diskussion. Under en halvtimme gick de raskt igenom situationen tillsammans.

Koponen understryker att högsta prioritet är att hitta en ny köpare.

– Det är den absolut bästa lösningen, säger han.

KommentarerLäs regler för kommentarer >>

Välkommen till debatten på vastranyland.fi. För att vi ska ha ett bra och seriöst diskussionsklimat måste du följa reglerna. Endast inloggade personer kan kommentera artiklar och det under eget namn. Västra Nylandss redaktion förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som bryter mot reglerna.

Regler för kommentarer

Här är våra spelregler:

 • Var hövlig och korrekt i dina kommentarer.
 • Respektera andra personers privatliv oavsett om det gäller andra debattörer, personer i artiklarna eller journalister. Inga personangrepp tillåts.
 • Håll dig till artikelns ämne och motivera din åsikt.
 • Eftersom detta är ett svenskspråkigt medium är kommentarsspråket svenska.
 • Dina kommentarer kan användas i andra sammanhang på vastranyland.fi, i Västra Nyland eller i andra KSF Media publikationer..Det är inte tillåtet att:

 • hota, trakassera, sprida lögner eller skvaller.
 • uppmana till brott eller på annat sätt bryta mot Finlands lag.
 • använda svordomar och obscena ord.
 • kommentera etnicitet, kön, sexuell läggning, religion eller hälsotillstånd om det saknar betydelse i sammanhanget.
 • skriva rasistiska och sexistiska inlägg.
 • göra reklam.
 • länka till sidor med sexistiskt, pornografiskt eller rasistiskt innehåll. Detsamma gäller länkar till diskussionsforum.
 • skriva långa citat, huvuddelen av kommentaren ska vara din egen.Alla inlägg granskas av moderatorn. Frågor kan sändas till vnred@vastranyland.fi. Har du klagomål som gäller modereringen? Ta kontakt med vnred@vastranyland.fi. Klistra in en länk till artikeln i fråga och uppge tidpunkt och under vilket namn kommentaren lagts ut.