Bygget av ishallen går framåt. Foto: Niklas Evers

Ishallen färdig till hösten

Raseborgs ishall i Karis börjar ta form och på tisdagen ordnades därför traditionellt taklagsöl för byggpersonal och inbjudna gäster i den halvfärdiga byggnaden. Hallen väntas öppna för träningar i oktober.

Ceremonin inleddes av Jan Lindholm, styrelseordförande i Raseborgs ishall Ab, som höll ett tal till stadens beslutfattare och byggets personal.
- Det här projektet görs för ungdomens skull, för att de ska ha en möjlighet att utöva olika former av idrott på is. Jag önskar att staden också beaktar det i sin budget så att skolelever dagtid får möjlighet att använda hallen då den är färdig.

Han påpekar att han gärna fortsätter diskussionen om att staden mot en fast avgift skulle få tillgång till hallen på bestämda turer.
Lindholm påminner om att ishallen öppnar i oktober, men då endast för träningsändamål. Helt färdig blir hallen först i slutet av året.
På plats var även Raseborgs stadsdirektör Mårten Johansson, som också han prisade ishallsprojektet.

- Det är fint då det finns en stark vilja bland medborgare att främja idrott och motion så att inte alltid kommunen måste stå för allt. Det är allas vår skyldighet att finnas på läktaren när den här fina hallen står färdig!
Johansson tilldelade tillsammans med stadsfullmäktiges ordförande Thomas Blomqvist en Raseborgsflagga åt styrelseordförande Lindolm som utmärkelse för det lyckade ishallsprojektet.

Under ceremonin serverades på traditionellt vis ärtsoppa och öl till varmrätt och pannkaka med sylt till efterrätt medan en duo utrustad med elgitarr och steel pan spelade egna tolkningar av finsk folkmusik.
Ishallen tar redan nu emot bokningar av istider till höstsäsongen som väntas börja den 15 oktober. En juniorlandskamp i ishockey utlovas också under hösten.