Tina Nordman. Foto: VN-arkiv/Olle Hakala

Ny bildningschef sökes till Ingå

Sjundeås bildningschef Tina Nordman var på väg att ta emot tjänsten som bildningschef i Ingå, men drog i fredags tillbaka sin ansökan.

Hon vaskades fram bland sexton sökande, varav tre personer intervjuades. I dag var det meningen att kommunfullmäktige skulle godkänna styrelsens förslag.
Men i fredags hann Tina Nordman meddela Ingå kommun att hon inte längre står till förfogande. Hon erkänner att hon helhjärtat var på väg till Ingå.

– Men situationen förändrades radikalt för mig när kommunen valde att förbli självständig. Jag har i två år jobbat hårt och tänker nu skörda det jag sått och stanna i Sjundeå. Jag behövs i Sjundeå.

Rigmor Andersson har tillfälligt skött tjänsten sedan april i år efter att Robert Nyman flyttade över till Raseborg som bildningsdirektör. Nyman hann vara bildningschef i Ingå i knappa fyra år.

 Kommunstyrelsen sammanträdde före fullmäktigemötet på måndagen och beslöt att omedelbart anslå tjänsten som ledig.

Don Rödlin (Saml) föreslog att man parallellt skulle förhandla om samarbete i frågan med Sjundeå men förslaget röstades omkull.Tina Nordman, magister i pedagogik, ansågs av kommunstyrelsen i Ingå vara den mest lämpade för tjänsten på grund av sin erfarenhet av bildningsförvaltning.