Österby pensionärer får allt fler medlemmar

En aktiv hösttermin kulminerade i en födelsedags- och julfest på Revy den 19 december. I år hade Österby pensionärer 20 jubilarer, av dem var 14 på plats och tog emot vår hyllning.

Men före julfesten gjorde vi mycket annat.  Med början i september då vi startade ett samarbetsprojekt med Ekenäs Skärgårds Hembygdsförening och med dem spelade vi bingo en gång i månaden ända fram till jul.  Projektet fortsätter. Bowlingen drog i gång och cirka femton aktiva spelare ställde upp varje torsdag, vi fortsätter i år.
Föreningens sekreterare utmanade alla stickkunniga på stickduell och lagom till jul donerades 83 stycken mjukisdjur till barnavdelningen vid Ekenäs sjukhus. Stickprojektet fortsätter även i år. I början av månaden reste en busslast glada resenärer till Tallinn och var på sightseeing i staden.
På ett välbesökt månadsmöte i oktober välkomnades sju nya medlemmar till förening som allt som allt fick 29 nya medlemmar under 2012. I november såg man teaterpjäsen ”Ett riktigt fynd” på Högåsa i Pojo.

Stämningsfullt
I början av december blev det en till resa till Tallin och julmarknaden i Gamla Stan. Det var mycket stämningsfullt på julmarknaden med all julbelysning (6000 lampor) och små försäljningsstånd. På marknaden hittade många lämpliga julgåvor till familj och vänner.
Så tillbaka till julfesten, där näst efter jubilarerna Ekenäs lucia med följe var en höjdpunkt.  Dessa skönsjungande flickor sjöng i år sina julsånger a capella. Efter alla vackra sånger och dikter lämnades ljuskronan och ljusen, och in kom flickorna på nytt för att få dansa ett par danser med oss.  Friskt vågat bjöd de upp herrar ur publiken. Luciainsamlingen som gjordes på plats gav ett tillskott på 200 euro i deras kassa.
Middag, kaffe, jultårta och pepparkaka hörde till trakteringen och under hela middagen spelade Boris Westerlund och Rudolf Qvarnström julmelodier. En liten kort sångsketch fanns med i programmet, några julsånger sjöngs och ett fint och julbetonat lotteri fanns med.  Till sist fick vi den efterlängtade dansen och njöt av vacker dansmusik. Det var en alltigenom familjär och trevlig julfest i vilken 94 medlemmar deltog. 
År 2013 fortsätter verksamhet som förut. Förutom att Nils Jansson fortsätter som ordförande, fortsätter också Inga Björk som vice ordförande, Gunilla Österholm som kassör och Gittan Bäckman som sekreterare. Redan i år har nio nya medlemmar glädjande nog anslutit sig till föreningen, för tillfället är man således 189 medlemmar i Österby pensionärer.