Nya ishallen höjdpunkt för skridskoåkare

Den nya ishallen i Karis som blir klar i oktober kommer att innebära mera arbete och utökad verksamhet för Ice Team Raseborg.

Ice Team Raseborg höll sitt årsmöte den 29 augusti i Karis. Föreningens styrelse fortsätter med nästan samma sammansättning som under föregående verksamhetsperiod. Som ordförande fortsätter Leo Puhakka och som sekreterare Saara Sjöblom.
Som vice ordförande fungerar Ossi Rautio. Övriga styrelsemedlemmar är Jari Henriksson, Johanna Pohjalainen och Sinikka Valmiala.
Som föreningens kassör fungerar Jan-Henrik Stenvall och till verksamhetsgranskare utsågs Bror-Kenneth Sjöberg.
Föreningens uppgifter under den föregående verksamhetsperioden var närmast att förebereda föreningens verksamhet, utbilda tränare och i synnerhet att ordna de första ishockey- och skridskoskolorna för barn på utomhusis samt i ishallarna i regionen.

Mycket arbete
Den kommande verksamhetsperioden kommer att vara fylld av arbete och under den kommer den egentliga verksamheten i gång. Ishallen blir klar i början av oktober.
Under den kommande säsongen kommer man att träna och spela med tre ishockeylag som består av barn födda 1999–2001 (E1), 2002–2004 (F1) och barn födda efter 2005 (G1).
Inom konståkningen har deltagarna indelats i Små Stjärnorna (barn födda 2006 eller senare) och Stora Stjärnorna (barn födda 2005 eller tidigare). Dessutom bildas konståkningsgrupper för över 10 år gamla och en grupp för vuxna.
Skridsko- och konståkningsskolan startar under oktober-november. Vi kommer att meddela noggrannare tidpunkter b l.a. på föreningens webbsida och på Facebook.
Vi har haft och kommer att ha mycket samarbete med ishockey- och konståkningsföreningarna i trakten.
Jokerit kommer att hjälpa till med bl.a. utbildningen av funktionärer och i januari inleds samarbetet med Espoon Taitoluisteluklubi. Målsättningen är goda skridskofärdigheter inom både ishockey och konståkning.
Det finns nog av utmaningar under denna säsong. Som så ofta finns det ett stort behov av sponsorer och stödverksamhet. Även ett litet bidrag skapar möjligheter för barn och unga att börja med en ny, fin hobby. Föreningens verksamhet kan stödas genom donationer, bl.a. genom att betala en stödavgift, som kan vara från 20 euro och uppåt.
Vi är övertygande om att den nya hobbymöjligheten väcker mycket intresse inom regionen. Nu riktas blickarna spänt mot oktober då den nya säsongen kan inledas i den nya Aktiahallen. Föreningen hälsar alla att följa med ungdomslandskampen i klass U-19 mellan Finland och Tjeckien i november.