Full fart i parken i Ingå

Det är lördag eftermiddag och hela Ingå verkar vid ett första ögonkast tomt på folk.

Även om solen skiner märks det tydligt att hösten tagit över efter sommaren; de förut så livliga gatorna är nu tomma och då och då släpper ett gult löv sin gren för att sedan sakta dingla ner mot marken. Den kyliga vinden verkar ändå inte hindra barn och ungdomar från att våga sig utomhus och i den nyöppnade näridrottsparken är det full rulle.
I lekparken, som är en del av Kyrkfjärdens skolas skolgård, spelar några skolkompisar fotboll. Skratt och skrik hörs på lång väg och det verkar som om parken är väldigt omtyckt.
– Jag bor ganska nära så jag brukar vara här alla dagar efter skolan, berättar Sofia Sontag, 11 år.
Hon säger att det finns mycket roligt att göra i parken, men att hon ändå helst spelar fotboll i den nya rinken tillsammans med sina vänner och kompisarna runt om nickar instämmande.
– Fast jag tycker ändå mest om linbanan, speciellt när någon annan ger fart då man åker, säger Linda Löflund, 9.
– Men klätterställningen är också jätterolig att klättra i, inflikar Jessica Westerberg, 9, och Binta Smith, 10.
Binta tycker att det är bra att det finns ett ställe som man kan hänga med sina vänner och brukar vara i parken några kvällar i veckan.

"Parken har allt"
Också Filip Westerlund, 10, tycker att rinken är det bästa med den nya parken. Eftersom han bor lite längre bort kommer han hit bara någon gång i veckan, men brukar spela på rasterna under skoldagen också.
– Jag tycker att parken är jättebra, den har allt man kan tänka sig. Jag kommer inte på en enda sak jag saknar, berättar han glatt medan han bollar med en fotboll.
– Jo, en glasskiosk, skämtar Linda och sätter i väg bollen mot mål.

Nästan alla dagar 
Ett stenkast från själva lekparken kan man både höra musik och se huvuden som dyker upp bakom en kant nu och då. I den nya skejtparken verkar det finnas något för alla: här trivs stor som liten.
– Vi brukar samlas här nästan alla dagar, berättar Fredrik Högström, 14.
– Oftast är det samma människor som hänger här, även om vi inte skulle komma överrens om att träffas.
Han brukar komma hit både för att träffa kompisar och skejta, men det finns även de som använder skejtparken som ett ställe att bara ta det lugnt. Magnus Lindberg, 13, är en av dem.
– Jag brukar vara här nästan alla dagar. Ibland skejtar jag lite, men oftast brukar jag bara hänga, lyssna på musik och chilla med andra, säger han.
– Men det är nog roligt att skejta också, säger kompisen Victor Heerman, 13, som började skejta först när parken öppnades.
Han är redan skicklig på sitt bräde och berättar att han brukar åka här ungefär en gång i veckan.
– Det här är en bra park, här finns nog allt man behöver när man skejtar och många olika slags ramper att göra tricks på, säger han och hoppar upp så att brädet slår en volt, landar på hjulen igen och rullar vidare.