Vad har du i väskan?

Hur ser innehållet i din väska ut? Är den välfylld med allehanda nödvändigheter i stil med Muminmammans väska? Eller bär du bara med dig nycklar, pengar och telefon?

När Jaime Viloria, en kille i tjugoårsåldern från Malta visar innehållet i sin väska får vi se en plånbok, en telefon, en spelkonsol av märket Nintendo DS, en oframkallad filmrulle, nycklar, ett anteckningsblock, en penna samt ett hårband.

– Jag skulle definitivt inte kunna leva utan min plånbok, där har jag allting jag behöver för att överleva.

Om du listar de fem viktigaste sakerna – vilka är det?

– De fem viktigaste sakerna jag har på mig nu är plånboken, telefonen, min Nintendo, hemnycklarna och filmrullen som jag skall framkalla, svarar Jaime Viloria.

Plånboken viktigast

I 14-åriga Ekenästjejen Mathilda Evers väska hittar vi en plånbok, klövervaselin, nycklar, sminkväska, pennfodral, skolhäften, en hårborste och ett par hörlurar. Mathilda säger att plånboken är den pryl hon inte skulle kunna leva utan.

– Plånboken, vaselinet, nycklarna, hörlurarna och hårborsten är nog de viktigaste sakerna i min väska.

Choklad

Då Annie Johnson, 19 år, Karislojo ska svara på frågan vad som alltid finns i hennes väska kommer choklad på första plats:

– Jag har alltid en chokladbit med mig på grund av att jag har diabetes.

Därtill hittar man i hennes väska läppomada, en minnessticka och en riktigt bra bok som hon läser i under bussresor och ifall hon hamnar i en lång kö någonstans.

– Näsdukar har jag också. Jag erkänner att jag har en hemsk bacillskräck, säger Annie Johnson.

Janina Korhonen, som är 17 år och hemma från Karis, åker ingenstans utan att ha sin telefon i väskan. 

Vad annat finns alltid i din väska?

– Min plånbok, hemnycklarna, tuggummi och läppglans.