Petter Forsström avslutar sin spelarkarriär, men behåller kontakten till handbollen. VN-arkiv/Thomas Sundström

Petter Forsström lämnar målet

Petter Forsström har i nästan två decennier tillhört den finländska handbollsmålvaktseliten. Nu lämnar han det aktiva spelandet för nya utmaningar.

Karisbon Petter Forsström återvände i år efter en lång frånvaro till moderklubben BK-46. För BK:s del slutade säsongen med en fjärde plats sedan Forsström fått avbryta ena bronsmatchen mot West efter att ha fått en boll i ansiktet.

Nu talar det mesta för att det blev slutet på den egna spelarkarriären.
– Förstås skall man aldrig säga aldrig, men grundtanken är att mitt spelande nu är gjort. Jag har spelat handboll i 29 år så det börjar vara dags för att de yngre att ta över, säger 35-åriga Petter Forsström.

Beslutet växte sakta fram under säsongen. Det var en tung säsong och med tanke på att jag har ett eget företag var det dessutom ganska svårt att få tiden att räcka till.


Fortsättning följer

Men handbollen har Forsström inte någon tanke att lämna. Tvärtom offentliggjorde HIFK på måndagen att Forsström ansluter sig till den Helsingforsklubb han representerade under säsongen innan han återvände till BK.

– Men då är det skäl att poängtera att jag inte skall spela, utan det är nog som målvaktstränare jag skall fungera. Jag gör upp ett träningsprogram för IFK:s målvakter och kommer sedan att följa upp det. Tanken är att jag sedan under säsongen några gånger i månaden åker in till Helsingfors, säger Forsström.  

En viss Karisanknytning finns där också. En av IFK:s unga målvakter, Freddy Wickström, har fått sin handbollsfostran i just BK-46.

– Jag tror att det här skall bli en intressant uppgift. Det är klart att handbollen alltid kommer att ha en stor betydelse för mig, säger Forsström



Läs mer i dagens VN/eVN.