Stafettkarnevalen2015

×

Felmeddelande

User error: Failed to connect to memcache server: localhost:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /srv/gamla-sites/docroot/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).
Ekenäs gymnasiums flickkvartett Cecilia Sandell, Sandra Pihlström, Emelie Rancken och Jonna Berghem stod för en utmärkt insats vid Stafettkarnevalen på lördag. På andra stadiets 4x100 meter förbättrade laget karnevalsrekordet två gånger och vann på ypperliga 48,28.

Redan i försöken visade Ekenäsflickorna vart de var på väg. Tiden 48,95 var en förbättring av Vörås 24 år gamla karnevalsrekord med två hundradedelar av en sekund.

– Och då sade vi redan att vi till finalen har chansen att plocka bort en halv sekund till, sade Emelie Rancken.

I finalen gjorde man sedan just det. Segertiden förbättrades till 48,28 efter ett närmast perfekt lopp.

- Det är nog en bra tid, inte kan vi säga något annat, sade Jonna Berghem.

Favoriter höll

En annan favorit som höll var Österby skolas pojkar på 5x80 meter. På fredag kväll var man snabbast i försöken på 53,38 och det följde man upp med att på lördagen först vinna semifinalen med 53,35.

I finalen lyckades man inte riktigt nå dit, men tog ändå en klar seger med 53,49.

– Egentligen gick växlingarna bättre nu, sade Martin Wiberg som ingick i segerlaget tillsammans med Martin Raitis, Alexander Pihlström, Karan Forsström och Robin Holmlund.

Experter på gräs

I fjol var Winellska skolans högstadiepojkar andra på grässtafetten 18x100 meter, men i år stod inget att hindra Kyrkslättsgänget. Segertiden var 3.58,4.

– Efter att vi var tvåa i fjol hade vi log laddat hårt för årets tävling. Målet var helt klart att vinna, sade ankaret Ian Martin.

Och en kvart senare var det dags igen – en ny grässtafett och en ny seger för Winellska. Den här gången var det 12x80 m mixed för lågstadier och segern på 2.21,3 var absolut ingen överraskning, utan det var tredje året i följd skolan vann just den stafetten.

- Vi har en jättebra lärare och vi har tränat mycket. Växlingarna gick perfekt, sade Wilhelm Juvonen i segrarlaget.