BK med Daniel Stevens vann över GrIFK. Foto: Thomas Sundström

Nya BK-tränaren fick börja med seger

Det blev en seger för Markkus Palmroos i den första matchen som tränare för BK-46:s fotbollsherrar.

Efter att Markku Palmroos på söndagen tillträtt som tränare för BK-46 efter att Timo Tuomi avgått var det dags för den första matchen redan på måndagen. Mot Grankulla IFK tog BK en mycket viktig seger med 3–2.

– Vi spelade bra i en timme, men sedan började vi spela för mått och gjorde det svårt för oss. I slutet var det sedan ren panik, sade Palmroos efteråt.

Själv fick Palmroos följa med en stor del av matchen från läktaren. Dit blev han uppvisad av domaren Jussi Vainikka i slutet av första halvlek.

dos Santos visade vägen

Det att BK nu vann får man i mycket tacka Lucas dos Santos för. Han inledde med att  föra BK till 1–0 redan efter sex minuters spel efter en fin passning av Joonas Siikala.

I andra halvlek ökade dos Santos sedan på till 2–0 i andra halvlek efter en liknande passning av Henrik Henriksson varefter han själv spelade fram Siikala som kunde göra 3–0 i så gott som tomt mål.I det skedet var 64 minuter spelat.

GrIFK hade så långt inte haft mycket att säga till om men Petter Meyers långskott gav gästerna hopp med en kvart kvar att spela. Tre minuter före slutet reducerade sedan Roni Tuominen till 3–2 men hemmalaget höll dock undan.