BK vann den första matchen mot Atlas. Foto: Thomas Sundström

BK steg till seger

BK–46 vann den första kvartsfinalen i herrhandboll mot Atlas hemma i Karis med 25-22. För Sjundeå IF blev det en förlust mot Dicken med 34-23

I Karis blev Fredrik Adamsson matchhjälte då han i slutet gjorde tre avgörande mål.

Atlas ledde 14-10 i paus, men i andra halvlek kämpade BK dock bra och steg till ett måls underläge, 14–15, efter elva minuters spel.

Tre minuter före slutet gjorde Fredrik Adamsson 21–20 för BK och det var första gången sedan 8–7 som Karislaget var uppe i ledning. Adamsson blev sedan den stora matchhjälten genom att göra 23–21 och 24–21.

SIF förlorade

För Sjundeå IF blev det samtidigt en förlust i Britas mot Dicken. SIF hängde bra med i första halvlek, men två mål av Valdar Noodla precis före paus betydde att 11–11 blev 13–11 för Dicken.

I andra halvlek gick Dicken på sex minuter loss till 18–11.  SIF kom sedan inte igen, utan Dicken vann med 34–23.

- Vi gjorde försvarsmässigt en riktigt bra första halvlek, men i paus hände det sedan något för vi var inte alle med i inledningen av andra halvlek, sade SIF-tränaren Marcus Sjöstedt.

Kvartsfinalserierna fortsätter på torsdag. Tre segrar krävs för en semifinalplats.