Matidla Björkqvist spelade bra, men det blev en förlust i den fjärde semifinalen. Foto: Thomas Sundström

Ingen final för BK

Det blev spel om bronset för Karislaget BK-46 i damhandboll. Gästande HIFK vann i går den fjärde semifinalen med 31–22 och gick till final med 3–1 i segrar.

Efter att BK på onsdagen i Helsingfors förlorat den tredje semifinalen efter förlängning var det bara seger som gällde ett dygn senare hemma i Karis. Uppgiften underlättades dock inte av BK fick klara sig utan skadade Yvonne Westerholm plus att HIFK fortsatte med sitt hittills så framgångsrika drag att punktmarkera Pamela Degerman.

BK å sin sida svarade med att punktmarkera Annette Tallqvist och den första kvarten var jämn. Därifrån började dock HIFK sakta men säkert gå sin egen väg då 6–5 blev 8–5 och vidare 14–8.

I paus ledde HIFK redan med 15–9 och utan Matilda Björkqvists fina spel i BK-målet hade ledningen varit ännu större. BK kämpade nog bra, men hade svårt med både tekniska fel och med att vinna kamperna en mot en i anfallet.

Egen väg

I andra halvlek gick HIFK sedan sin egen väg mot ett allt mera resignerat BK. Efter en kvart ledde gästerna med tio mål, 24–14, och vann med 31–22.