Janis Selge gjorde comeback för efter sin knäskada, men det blev ändå en klar förlust. Foto: Thomas Sundström

BK förlorade mot HIFK

Karislaget BK-46 gick på en verklig nit i lördagens FM-ligamatch i handboll i Herlsingfors. Hemmalaget HIFK visade upp en mycket bättre attityd än BK och vann överlägset och rättvist med hela 36-23 (19-10).

Inför lördagens bortamatch i handbollens FM-liga hade BK-46 en hel del att spela för. De gällde nämligen att slå Helsingfors IFK och sedan ladda inför onsdagens hemmamatch mot HC West från Grankulla. I den matchen skulle sedan tabellens tredje plats avgöras och på det sättet skulle man visa musklerna inför slutspelet som startar om en vecka.

Men alla BK-anhängare har skäl att känna sig oroliga, för i lördags var lagets insats rent ut sagtdålig. Hemmalaget HIFK vann överlägset  med hela 36–23 (19–10). Det innebär att BK möter Atlas i kvartsfinalen, för fjärde säsongen i rad.

Efter åtta minuters spel var ställningen 3–3, men sedan gjorde HIFK 7–0 på de efterföljande sju minuterna. BK tappade bollen gång på gång i anfallet och HIFK kunde, närmast genom Oscar Köhler, kontra in mål efter mål.

SIF förlorade

Samtidigt fick också Sjundeå IF inkssaera en bortaförlust mot tabelltvåan Dicken i samma serie. I paus var ställningen ännu oavgjord 13–13, men i andra halvlek gick Dicken loss och vann med klara 31–21.