Mike Keeney lämnar Ekenäs för Nya Zeeland och ett arbete vid den Oceaniska fotbollskonfederationen. VN-arkiv

Mike Keeney lämnar Ekenäs för Nya Zeeland

Jag ser det här som en väldigt stor utmaning, även om det på många sätt är ett steg ut i det okända. För min karriär tror jag dock att det här kan vara ett viktigt steg.

Det säger Mike Keeney som för några veckor sedan lämnade uppdraget som tränare för Ekenäs IF:s division 2-lag i fotboll. Nu flyttar han i stället till Nya Zeeland där han blir teknisk rådgivare vid den Oceaniska fotbollskonfederationen, OFC.

Amerikanen Mike Keeney kom till Finland för fem år sedan och kom till EIF efter säsongen 2011. I februari sade han dock upp sig och tar sig nu an ett uppdrag av helt annan typ.

– Efter att jag slutade i EIF visste jag nog inte vad jag skulle göra, men skickade min CV till väldigt många olika personer. Jag fick några förfrågningar från olika föreningar, men fick sedan via kontakter till Nya Zeeland veta att det kunde finnas en öppning vid OFC.
– Vi fick kontakt och diskuterade sedan i några repriser via Skype och kom överrens till slut. Jag lämnar nu Finland nästa vecka och börjar formellt mitt nya arbete den 1 april.


Många uppgifter

Den Oceaniska fotbollskonfederationen OFC är den minsta av de sex geografiska organisationerna som lyder under det internationella fotbollsförbundet Fifa. Med i OFC finns Nya Zeeland, samt öar som Tonga, Fiji och Samoa.

– OFC har ju inte nått så stora framgångar i fotboll, men det är spännande att det här är en region som är på väg uppåt och som också uppmärksammats av Fifa. Därifrån har man satsat på just det här området, säger Keeney.



Läs mer i dagens VN/eVN.