BK och Yvonne Westerholm stoppades av Dicken med bl.a. Anna Lindholm och Pernilla Karlsson (t.h.). Foto: Thomas Sundström

BK-damer förlorade

BK-46:s handbollsdamer får nu svårt att vinna FM-seriens grundserie. På lördagen vann nämligen Dickens med överraskande klar marginal, 38–28 (18–15) i Karis i en match som ingick i den nästsista omgången

BK-46 låg inför matchen i delad serieledning tillsammans med GrIFK och HIFK. Nu tappade man dock två viktiga poäng inför serieavslutningen borta mot just HIFK om en vecka.

– Månne inte grundseriesegern försvann för oss, nu får vi i stället koncentrera oss på att få hemmaplansfavör så långt som möjligt i slutspelet, sade BK-tränaren Peter Kihlstedt.

Dicken ryckte

Mot Dicken hade BK svårt att få sitt spel i gång. Lagen följdes visserligen åt till 15–15, men sedan gick Dicken loss till 18–15  till pausen.

Det rycket visade sig bli ganska avgörande för i andra halvlek kom BK aldrig närmare än till två måls underläge. I stället kunde Dicken avgöra matchen när 23–21 blev 35–24  efter en rad fina kontringar. Då var det oftast Annika Näräkkä som skötte om målskyttet

Hos BK var det inte mycket som gick rätt i andra halvlek. Yvonne Westerholm stod tillsammans med Pamela Degerman för merparten av hemmalagets mål.

Skräll i Kyrkslätt

Samtidigt sågs en ordentlig skräll i samma serie i Kyrkslätt. Hemmalaget KyIF vann över Sparta med 32–24 (16–12) i sin sista match i grundserien.

Därmed steg KyIF upp jämsides med Sjundeå IF och Atlas i tabellkön. De övriga två lagen har dock ännu två matcher kvar att spela.