Linda Olin stod för en avgörande insats. Foto: Thomas Sundström

SIF överraskade BK

Sjundeå IF:s handbolldamer levererade på lördagen en ordentlig skräll i FM-serien då man hemma besegrade serieledande Karislaget BK-46 med 32–31. Segern var SIF:s blott andra för säsongen, medan BK nu gick på sin andra förlust.

Enligt tabellen var BK klar förhandsfavorit, men på planen var det jämnt. En orsak var förstås att SIF börjar få tillbaka sina spelare. Nu gjorde till exempel Linda Olin sin andra match efter sin mammaledighet och bidrog stort till hemmasegern.

– Jag har tränat i tre veckor så det är klart att det finns en hel del att göra. Samtidigt trodde jag faktiskt att jag skulle vara ännu mera efter då jag kom tillbaka. För oss var det här förstås en otroligt fin seger, säger Linda Olin som spelade fulla 60 minuter mot BK.

– Vi tog absolut inte ut något på förskott för vi visste ju om att SIF nu har ett helt annat lag än när vi senast spelade mot dem. Men ibland kommer det sådana här matcher och nu måste vi bara se framåt igen, säger BK:s Jenny Löf som var planens bästa spelare.

Spännande slut

I matchen BK ledde redan med 10–4, men SIF kom tillbaka och steg till två måls underläge i paus. Andra halvlek blev sedan jämn, även om BK länge hade hand om ledningen.

Slutet blev sedan riktigt spännande. SIF ledde redan med 31–29, men BK steg till 31–31 då en minut återstod.

Anni Joensuu gjorde sedan 32–31 för SIF med fjorton sekunder kvar att spela. Det räckte till segern då BK missade sitt sista anfall.