Det blev ingen cupfinal för BK och Petter Forsström. Foto: Thomas Sundström

Dicken slog ut BK

Det blev ingen cupfinal för Karisklubben BK-46:s handbollsherrar. I lördagens semifinal i Britas vann Dicken med 33–23 (18–11). I söndagens final möter Dicken Cocks.

BK hade nu tagit sig till cupslutspelet som avgörs den här helgen i Britas, men Dicken var för bra. BK – som fick klara sig utan bl.a. Janis Selge och Johan Skogberg – orkade inte stå emot.

– Vi kunde inte rå på Dicken i dag med en så här tunn trupp. Målvakten Petter Forsström spelade en utmärkt första halvlek, sade BK-tränaren Jan Källman till handbollsförbundet.

– Det var roligt att se att de unga spelarna tar det ansvar som de får. Vi kunde nu också låta nyckelspelarna vila med tanke på finalen, sade å sin sida Dickens tränare Thomas Lindström.

Cocks behövde förlängning

Den andra semifinalen mellan Cocks och HIFK var betydligt jämnare och stod vid full tid 30–30 (14–13). I förlängningen var förhandsfavoriten Cocks bättre och vann till slut med 36–32.

Också damerna spelade sina semifinaler på lördagen. Sparta besegrade Åbo IFK med 26–24 (15–12), medan HIFK slog Dicken 37–28 (17–14)

Finalerna Sparta–HIFK och Cocks–Dicken spelas på söndag.