KyIF förlorade hemma mot Åbo IFK. Foto: Thomas Sundström

BK vann, KyIF förlorade

BK-46:s damer fortsätter i serieledningen i handbollens FM-serie efter att på lördagen ha besegrat Sparta i Helsingfors med 31–24. Samtidigt fick Kyrkslätt IF ge sig för nionde matchen i följd då gästande Åbo IFK vann 32–20

Karislaget BK-46 vann den på förhand sett svåra FM-seriematchen i handboll mot Sparta. Lördagens match slutade 31–24 efter att BK visat ypperlig lagmoral och avgjort matchen under de sista 10 minuterna.

– Ifjol ledde vi mot Sparta med 13 mål och förlorade med tre, men i år är det ett helt annat självförtroende hos spelarna. Sparta är ett fysiskt lag som passar oss illa och även idag hade vi problem, speciellt i försvaret.

– Med 10 minuter kvar att spela ledde vi med ett mål och då tände Matilda Björkqvist i målet resten av laget med några grymma räddningar. Plötsligt fungerade alla lagdelar och vi bara sprang ifrån hemmaspelarna och vann till sist med sju mål. Roligt förstås och en trevlig julklapp inför pausen, konstaterar BK-tränaren Peter Kihlstedt.

Tungt för KyIF

För Kyrkslätt IF:s damer blev det en ny förlust då gästande Åbo IFK vann med 32–20. KyIF hade en bra start, men det räckte inte.

– Det här hade varit en match som vi definitivt hade hoppats på att få mera av än vad vi fick. Men det är så här det är, vi är ungt lag och det kommer sämre och bättre perioder om varandra, sade tränaren Tomi Salminen.

– Laget har dock en utmärkt träningsmoral och vill bli bättre. Vi arbetar definitivt på sikt här. Segrarna och poängen kommer nog med tiden, sade Salminen.