Petter Forsström i målet och Olli-Pekka Korpimäki hade stora roller när BK besegrade HC West. Foto: Thomas Sundström

Ytterst viktig BK-seger

Karislaget BK-46 tog en mycket välkommen seger i handbollens FM-liga då man i lördagens hemmamatch slog gästande HC West från Grankulla med klara 33–24 (17–11).

Det var säsongens första seger för BK mot ett av de tre topplagen och första gången på åratal som man slog HC West. Resultatet innebär att BK närmar sig tabelltrean West och ligger nu bara två poäng efter i tabellen.

Frågan är om inte matchen avgjordes redan vid starten då det framgick att gästerna saknade sin målvakt Thomas Lindström. Ersättarna Armin Wehrfitz och Albert Georgs ska inte belastas för förlusten, men Lindströms frånvaro syntes med all tydlighet i lagets försvar som var klassen sämre än det brukar vara. Dessutom saknade man f.d. BK:arna Sami Silfver och Sam Kihlstedt.

BK grundlade segern i första halvleken som man vann med 17–11. Petter Forsström var glödhet i målet och tog ett psykologiskt järngrepp på de flesta av gästerna. Hans spel smittade av sig på uteförsvaret som agerade starkt. Framåt visade Janis Selge upp urstarkt skytte och delikata passningar.

Selge punktmarkerades hela andra halvleken och i ett skede såg BK lite skakigt ut då West tvingade fram några tekniska misstag hos hemmaanfallet. Men Olli-Pekka Korpimäki och framför allt yttern Jasper Hellberg tog ett stort ansvar och såg med sina mål till att BK-ledningen var minst fem  mål hela tiden.

SIF förlorade

Samtidigt fick Sjundeå IF ge sig hemma mot Dicken i samma serie. Det gästande Helsingforslaget vann med 31–22 (15–13).

Matchen var nu förhållandevis jämn i övrigt, men en svacka i början av andra halvlek fällde SIF. Från 15–15 gick då Dicken loss till 22–15 och från det hämtade sig SIF aldrig.

– Fram till dess såg det ganska bra ut, men efter det gjorde vi för många misstag i anfallet, sade också SIF-tränaren Marcus Sjöstedt.

Bäst i SIF var Rony Levén i målet och etta av utespelarna var Anton Luuppala.